2012-01-16

Snörapport från Stockholm


"ett par tusen smårepor och några djupa repor"

Vi har lite lite snö i Stockholm nu, men f-n inte tillräckligt för att kunna åka längd. Moder natur vill inte iår. Nederbörd har vi fått och kallt har det varit, men inte i rätt ordning och inte så många dagar i sträck. Det är för mycket vinter för att åka rullskidor och för lite för längdskidor. Och Mälaren har inte frusit, så inga skridskor heller. Suck. Man kan åka 20 mil enkel väg för att träna (tex Sandviken eller Grängesberg). Har kört roddmaskin på gym sista veckorna och det börjar kännas sådärkul.

Här är spårstatus i stockholm just nu, saxat från skidspår.se. Dummast låter snubben i Ågesta "tunn snöhinna (2cm) på mestadels gräs, ibland sand/grus" och "ett par tusen smårepor och några djupa repor"

Täby konstsnöspår

Helt otroligt en 3:a (av 5).  "Slingan var drygt 450 m i en riktning, så "varven" blev drygt 900 m. Spårkvaliten var skiftande, på sina ställen kanonspår och på vissa ställen mest is. Men största delen var bra."

Rudans friluftsgård, Haninge

Spårkanter En överkryssad skidåkare. "Ingen konstsnö producerat som jag kunde se. Läste på jordbänningarnas hemsida 6/1 att det har varit problem med kompressorn till snökanonen."

Ågesta friluftsgård, Huddinge

En 1:a, man blir riktigt sugen efter att ha läst spårrapporten

"Åkte ca 7km av 8.5:an (ej upp saxbacken). Underlaget tunn snöhinna (2cm) på mestadels gräs, ibland sand/grus. Använd skräpskidor annars har du ett par. 1000 smårepor på belagen, som troligen kan fixas med en stenslipning. Ett par svåra genomslag med djupa repor. Kul komma ut ändå."

Jungfrusundsåsen, Ekerö

Ingen rapport (eftersom ingen har försökt åka där)

Ursvik, Sundbyberg

Inte heller där någon rapport. Ingen har varit så dum som åkt där.


Sammanfattningsvis: Åk till Täby. Försök tänka som en guldfisk. Slå undan tanken: "Hm .. känns som jag åkt den här slingan förut"

Det gäller att hålla ut. Snön och minusgrader är på gång. Kanske kanske kör vi till helgen.

5 kommentarer:

Tomas sa...

Det nalkas snö Tor, så efter den nederbörden torde Täby vara fin att köra kvällstid med sisådär ett hundratal andra skidfantaster =)

Lars sa...

Skippa skidsäsongen och spring istället! Skidtävlingar ska man anmäla sig till när snön har kommit och skidmilen redan börjat avverkas. Kan inte vara skoj att leva med snöpanik ;-)

Unknown sa...

Snöpanik brukar vara det omvända, att man efter en lång och snörik vinter vill bli av med snön. Jag har antisnöpanik

Pälle sa...

Säger bara:

http://www.youtube.com/watch?v=rSJTylkS6aE

Hedlund

s-kils sa...

komiskt!