2012-01-28

VECKANSROCKRUNNER V4 - SM- veckan, vinter


Inte för att jag är så mycket för vintersport, men skidor är ju alltid kul om vädret är fint och glidet är bra. Men för alla andra sportfånar som älskar vintersport borde SM- veckan i Östersund nu vara höjdpunkten i svensk idrott. Idag fick jag se 15 km loppet på skidor för herrar och det var en härlig spridning på resultatlistan. Hellner och Olsson överlägsna och en glad Södergren på 3e plats minuten bakom, MEN!

Ja precis MEN varför är kunkuransen så illa, för att komma 10a så var man hela 2.06 efter Hellner. Svenska skidåkare råder det brist på i topklass. Visst så är väl 2.06 efter Hellner helt ok, men internationellt rent uselt.

Tittar man tillbaks på Skiatlon som var tidigare i veckan så var 10e placerade Lars Suther 2.35 efter segrande Hellner vilket återigen visar att vi har för få topåkare i Sverige. Skulle vi titta på Norges NM så skulle ni se stor skillnad på resultatlistorna, mycket tightare tidsmässigt och där en Northug tog det hela som ett träningspass och blev 40e man, ja får man inte världscup poäng är det väl inte värt att kämpa kan man tro????

Hur som helst, hoppas vi får fler idrottare som kan närma sig topeliten i sverige på sikt, men det är svårt då dessa i skiktet under landslaget inte alls har samma förutsättningar att träna, få material som eliten. Men det är väl det som utmärker en kämpare och tallang.

Vill man tillräkligt så kan man med rätt förutsättning lyckas att gå lång, ja riktigt långt!
MEN vi är för få tyvärr!

1 kommentar:

Jonas sa...

Schweiz har en gubbe och det räcker ju bra :)!