2013-08-11

BANPROFILER

Mindre än två veckor kvar till världspremiären av Kiruna Extreme Marathon! På startlinjen finns dels ett toppat lag med kanske det bästa från Ladonia Fellrunners tillsammans med Rockrunners, nämligen Ladonia Fell & Rockrunners med Mange och Krister. Dessutom har vi på startlinjen det erkänt starka laget Team Rockrunners XII med Jonas och Lasse. Banprofilen ger en fingervisning av vad vi har att vänta oss, men det är ingen direkt nyhet att det kommer att bli långt och jobbigt... Vi ser fram emot en första dag med 32,5 km fågelvägen och ca 3 000 höjdmeter, dag två något kortare med knappt 32 km fågelvägen och 2 100 höjdmeter. Och på papperet ser det ut som om man i princip kan rulla in i mål dom sista 13 km!
Kiruna Extreme dag ett
Kiruna Extreme dag två
Dessutom är det mindre än en vecka kvar till Bamm där vi återfinner Tomas på startlinjen, som tillsammans med Pernilla utgör Veganlife/Team Rockrunners. Deras banprofil ska tydligen passa Tomas som handen i handsken, med en orienteringskrävande dag ett och en kuperad dag två. Själv säger jag lycka till i snårskogen dag ett, och kör hårt i era 3 575 höjdmeter! dag två - och glöm inte myggmedlet till nattlägret.
Banprofil BAMM

16 kommentarer:

Tomas sa...

Redo, lätt packning i år!

Pälle sa...

Glöm inte kameran!

Lars sa...

Då får vi spurta från lilla toppen framför Lapporten ner till Abisko dag 2. Dryg utförslöpa.. Starten verkar inte gå i Abisko. Det finns ingen 1500-metertopp så nära. Det ser ut som att vi kommer bussas till Kaisepakte och sedan få gå rakt upp mot norra lapportstoppen. Ja det blir nog skoj. Det är tufft där uppe. Inga leder och sånt trams..

Krister sa...

Jo, visst är det buss. Avgår 08.00. "Inga leder och sånt trams." ;-)

mange A sa...

Det här blir bra det är jag säker på!
Inga leder och björkskogsorientering.

Pälle sa...

Fifan för leder och trams! Jag är avis på er KEMMARE!

Lars sa...

Ingen björkskog, men jag har för mig att videsnåren är grymma på baksidan av lapporten. Extra skönt för alla med shorts...

Krister sa...

Precis vad jag tänkte på i dag Lars. Jag fjällvandrade på baksidan av lapporten för typ 15 år sedan, och har minnesbilder av ett tätt videsnår... Man vill ju inte repa dom nya team-tightsen!

mange A sa...

Jag älskar videsnår!
Är några sugna på lite backe senare i veckan? Krister, trail-Jonas och trail-Lasse? Pälle? ja alla RR?

Pälle sa...

Darth V kan imorn o på onsdag. Träningsvärken börjar lägga sig nu...

Krister sa...

Jag tänkte köra i morgon, tisdag. Men min plan är att köra under-cover i Flottsbro.

Jonas sa...

Mina ben lämpar sig inte för ngt de närmsta dagarna, torsdag kanske..

Lars sa...

jag kan onsdag eller fredag eller tidigt på torsdag, typ vid halv 5.

Krister, det var nog typ 15 år sedan jag också gick där. Var det dig jag såg?

Krister sa...

Lars > Det kan det mycket väl ha varit. Jag hade en grön fjällräven-ryggsäck och gröna stövlar. Vandrade genom lapporten, ner på baksidan, bort till kungsleden och tillbaka ner till Abisko. Var det du som snodde min folköl i Abiskojaurestugan?

Lars sa...

Jag gick också upp genom Lapporten, ner på baksidan, men inte hela vägen bort till Kungsleden utan gick söderut mot Kebnekaise. Så jag är oskyldig till folkölen. Men det var nog den gången mina kängor pajade och jag fick vandra i mina vadarskor. Ömma fotsulor är inte ens förnamnet...

Men då var det nog din rygg jag såg framför mig när jag svor mig genom videsnåren...

Krister sa...

Tänk vad världen är liten ändå!