2013-11-25

VECKANS ROCKRUNNER V47 - DÖD SNÖ

Död Snö (norska Død snø, engelska Dead Snow, Tyska Tot Schnee) är en norsk skräcksplatterkomedirulle från 2009. De åtta vännerna (läs idioterna för det är ju en skräcksplatterkomedirulle) Martin, Roy, Hanna, Vegard, Liv, Erlend, Chris och Sara ska tillbringa påsklovet i en stuga uppe i Øksfjord. Nästan alla tjejerna är blonda och till och med ännu mer korkade än killarna som är riktigt korkade. En läser till exempel till läkare och är rädd för blod. Det ska man ju inte vara varken som läkare eller karaktär i en norsk skräcksplatterkomedirulle!

Det korkade gänget får höra av en (mystisk och läskig för det är ju en norsk skräcksplatterkomedirulle) man att området ockuperades av Nazityskland under andra världskriget. De hemska nazisterna terroriserade lokalbefolkningen som till slut gjorde uppror och jagade upp de elaka hemska tyska trupperna i bergen där de frös till döds.

Den läskige mannen berättar också att det därför är något som inte står rätt till i bergen och att man måste vara försiktig. Det är som om själva djävulen skulle varit där berättar han samtidigt som han ser ännu mer läskig ut. Enligt honom måste man vara tyst och inte skrika för då kan det hända obehagliga saker. Men så måste han gå och försvinner sen och blir när han kommer till sitt lilla fjälltält (bara obetydligt större än ett litepac supair) slajsad av en tysk nazistzombie. Men det skiter ju de norska dumhuvudena i utan super, brölar och gormar så de väcker de tyska nazisterna som ju visar sig vara nazistzombies! När vännerna hittar en kista med guld så väcks de tyska nazistzombiesarnas sadistiska lustar och girighet till liv och det är liksom då filmen börjar...
Det blir blod, våld, motorsågar, tarmar som hänger, vassa tänder, slem, hammare, hagelgevär, hjärnsubstans, knivar, yxor, kroppsdelar som lossnar, kroppar som lossnar. När man sen tror att allt är slut och två man klarat sig så är det inte slut för då skriker nazistzombiechefen (snyggingen med kepsen) AUFSTEHEN och då kommer det ännu fler nazistzombies.

Men det allra bästa (och det som gör den till veckans rockrunner) är att ALLA, både de norska idioterna och nazistzombiesarna springer i djupsnön hela tiden. Nä förresten det är en som åker skoter men han dör så det räknas inte. Det är som värsta långpasset, hela filmen, 90 minuter, (nja de hånglas och super lite där i början men sen springer dom för allt vad de är värda), jag blev helt svettig. Jag vill inte avslöja något men det hela slutar med att alla dör!

Hela tiden pumpas suggestiv norsk hård rock, hårdrock, garage och punk med texter om blod och våld som känns specialskrivna till filmen. Det här var så sjukt underhållande, roligt och kultigt att det är årets bästa film alla kategorier!

2 kommentarer:

Tomas A sa...

Den får jag kolla på eftersom jag diggar zombiefilmer :)

Pälle sa...

Det är inte bara en zombiefilm utan en norsk nazizombiefilm. Dessutom är både de norska idioterna och de tyska nazizombiesarna jäkligt bra tränade och skulle förmodligen tagit en pallplats på vilket fjällmarathon som helst om de inte varit döda förstås!!!