2013-12-04

BLÅFRUSEN

Tomas Albinsson har anmält sig för vinterns tuffaste UltraTrail tävling Blåfrusen.
Tävlingen genomförs på Blåspåret från Domarudden till Waxholm och tillbaks. Banan mäter dryga 70 km
Det utmanande är inte kuperingen (stigningen). Utan det är att det kan bli kallt, snö och isigt underlag. Behagligaste delen på banan kommer vara enligt mig de skogsstigar vi ska springa på. Där grusvägarna och de få asfaltspartierna blir trista bitarna.
Endast 41st har fått chansen i år att få springa denna delux-tävling. Startfältet är bra enligt mig och det lär gå fort i början.
Då segraren 2012 sprang på 9.01tim så siktar jag på 8.30. Men Pernilla tror att segraren kommer vinna på 6.30-7.00tim.
Detta betyder att jag måste ha hög fart till Waxholm, snitta ca 5,5min/km. Efter det så kommer jag be till gudarna att kroppen mår bra och att formen är bra i benen och knoppen.
Förhoppningsvis ska de nya fotinläggen göra att fötter (hålfoten) och rygg (svanken) mår bättre då jag tidigare haft lite strul med dessa.
Om allt går enligt plan så ska jag vara i mål innan solen går ner över träden.
Träningen har sedan segern på 6h Rogaine bestått av lättare löpning och core-träning. Jag kommer inte formtoppa mig inför tävlingen för att nå bättre för denna tävling blir avslutningen för detta fantastiska år tävlingsmässigt och träningsmässigt.
Har inte känt mig i så här bra form sedan måååånga år tillbaks.

2 kommentarer:

Lars sa...

Lycka till Tomas och kör hårt!!

Pälle sa...

Ja jävlar i min låda. Massor av lycka till, det lär behövas!!! Kör hårdare än hårt. Eller som Brorsan sa när jag och Lasse skulle debutera på BAMM 2005:

GÅ UT HÅRT OCH ÖKA FÖR ATT SEN LÄGGA I EN LÅNGSPURT!