2014-02-13

PÖBELORIENTERING

MSBN etapp fyra sprangs av en orienterare (?) som orienterade (?) som om han vore en nybörjare. Evenemanget gick av stapeln i en skog som var så lerig, risig och blöt att den borde jämnas med marken och ersättas med ett köpcentrum. Han sprang på en bana som hör hemma i helvetet:
Vad är detta? Titta på kartan och titta igen. Vi får ju inte besöka 2/3 av skogen. Varför ska man klämma in 18 kontroller på vänstra sidan av motorvägen? Och den där jämrans bo-gafflingen mellan ettan och sjuan? Vad var det?
Till att börja med så var det gafflat åt bägge håll så det var löpare överallt. Huga! Möte och krock och jävelskap. Ska man behöva införa regler om filspringning, håll till höger och lämna företräde i skogen? Dessutom var det dimma värre än i den värsta tjockan i Björkliden och det blir inte så bra med de nya värstingpannlamporna. Ska man behöva införa samma avbländningsregler som i trafiken? Vet inte hur andra upplevde det men på första bovarvet såg jag typ inte ett skit. Det blev bom på tvåan och trean och det var inte mitt fel. Nästa gång blir det solbrillor!
Åttan, nian och tian gick bra. Det gick i stort sett gick bra fram till nästa bo där det blev igen. Här kan jag inte skylla på trängsel för jag var typ helt själv. Var tog alla vägen? Såg såklart några lampor här och där men ingen sprang som jag ville. I ensamt majestät drog jag ut snett från tian. Läste in mig vid stenen, sprang över stigen och rätt in mot elvan helt perfekt men ingen reflex? Vaffalls! Längre bort, nä, höger, nä, tillbaks, nä, vänster, nä, hit, nä, dit nä, tillbaks nä. Lampor passerade och jag hakade på en liten klunga bort från kontrollen. Sprang tillbaks och till slut hittade jag den ynkliga reflexen efter att ha varit framme vid rätt sten ett gäng gånger. Kontrollutsättaren hade gjort sitt bästa för att gömma reflexen bakom ett träd. Nu såhär efteråt tycker jag nog att han grävt ner den lite och kamouflerat hela stenen med mossa. Det blev bom på elvan och var inte mitt fel. Nästa gång blir det förstoringsglas!

Resten gick bra men i något lägre fart. Det blev såklart inget bra resultat eller någon bra tid men ett förbaskat bra pass var det. Pass? Nä det här var ju också en tävling. Eftersom Tor bara sprang i 2:10 på sina 800 meter i helgen borde jag ju ha tagit in. Om jag räknar lite kreativt kanske jag till och med kan gå om...

Inga kommentarer: