2014-03-22

NÄSTAN 42 KM AVKLARADE I NATT

Min träningen har varit lite hattig de sista månaderna och det var länge sedan jag körde ett riktigt långt pass. När Urban föreslog eventet "enmilvartredjetimme" tänkte jag att det kanske var lika bra att haka på och köra några pass och få ihop lite km. 8 mil kändes lite långt en fredagkväll, men 4 mil är ju överkomligt , så jag körde på det! Jag lyckades få till passet ganska bra. Målet vara att köra 4 x 10,5 km intervaller kl 21.00, 00,00, 03,00 och 06,00

Jag körde min gamla vanliga runda med mestadels asfalt och grusväg, men med lite inslag av stig. Ett antal längre backar och några småbackar ingick i rundan. Jag startade bra och kände mig pigg i benen och i backarna. Pannlampan var dock i svagaste laget (jag måste ha minsta ledpannlampan som finns......). Första passet såg jag knappt var jag satte fötterna inne i skogen. Till pass 2 och 3 bytte jag upp mig till en lite bättre lampa. Ja, jag vet, jag borde införskaffa en ny pannlampa.......

Mina trotjänare
Pass 2 kändes också ganska bra, men benen började kännas lite slitna i backarna, men pannlampan fungerade fint.Väl hemma kraschade jag i sängen och sov gott. Min föraning var att jag inte skulle vakna vid 3-tiden, men det gick bra och jag kom iväg på pass 3 prick kl 3.00. De första 100 metrarna var ohyggligt tunga, sedan lossnade det lite efter några km och jag knatade på i min fart.

Pass 4 skulle jag kommit iväg på vid 6-tiden, men det var helt omöjligt att hasa sig ur sängen. Jag tog en sovmorgon och körde sista passet på förmiddagen istället. Backarna började bli riktigt jobbiga
och det kändes som om jag sprang i snigelfart,
men på något sätt kom jag i alla fall framåt.
När jag kom i mål kände jag mig lika urlakad som den här högen......

Pass 1, 10,46 km, 50 min, 4,51-fart
Pass 2, 10,41 km, 50 min, 4,53-fart
Pass 3, 10,35 km, 51 min, 4,58-fart
Pass 4, 10,39 km, 50 min, 4,52-fart

Trots att jag inte lyckades masa mig ur sängen vid 6-tiden är jag ändå nöjd. Nästan en mara blev det! Det kanske finns hopp för vårens tävlingar ändå. Dags att anmäla sig så att man inte missar något viktigt lopp.

9 kommentarer:

Tomas Albinsson sa...

Jävligt impad, träna i all ära men att göra det vart 3e timme under natten e fan tungt. Nu får du byta partner på tävlingarna P. Jag är inte i din mentala form långt framöver 😊.

Lars sa...

Det där att kliva upp kl. 3 och ge sig ut i vargtimmen - det kräver mental styrka... Strongt gjort alltså. Och jämna tider - också strongt.

Pernilla Berg sa...

Misslyckade ju dock kl 6.00, då gjorde sig latheten påmind. Du är ändå snabbare än mig Tomas så det är inga problem :)

Pälle sa...

Gryyyyyyyymt impad av allt från ide och upplägg till genomförande och inte minst av tiderna. Grymt bra på en mil och du gjorde det i fyra!!!

Fem stenhårda gitarr-riff i betyg av mig!

Pernilla Berg sa...

Idén var inte min: https://www.facebook.com/events/277501682414300/284370708394064/?notif_t=event_mall_reply

Pernilla Berg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Pälle sa...

OK grymt impad av allt utom idén!

Christian sa...

Du ser lite sliten ut!!

Jag undrar bara varför kör man inte på dagtid i stället?

Pernilla Berg sa...

Mental träning Christian! Dessutom sabbade jag inte hela lördagen.