2014-03-06

Transgrancanaria  Advanced, 84km, 4700hm  - Race Report part one
Sportlov på Gran Canaria varför det? Att som omväxling byta det gråmulna och snöfattiga Sverige mot sol, bad och en längre löptur i bergen lät väl som en bra idé, övriga i familjen höll med.

Efter att ha laddat några dagar vid poolen blev det så dags att hämta ut nummerlappen vid ExpoMeloneras en bit bort från hotellet. Det värsta trycket hade lagt sig så köerna var korta och läkarintyget från Mr: Bo Andersson slängdes ned i en plastbox av arrangören och vips så var man startklar. Nästa dag dök Lasse upp och även han lyckades med bedriften att hämta ut sin nummerlapp. Vi sprang på några bekanta svenska ansikten över en lunch, Ockelbo grabbarna skulle ställa upp i samma klass och de andra i den långa prestigeklassen 125km.

Lördag 1 mars, tidig morgon, arrangörens bussar mot starten i Fontanales avgick redan kl 06:00. Bussarna tog motorvägen förbi Las Palmas och styrde sedan i karavan rätt upp i bergen på slingrande vägar till starten. Det skulle visa sig att tiden blev knapp, vi kom endast tio minuter innan start och vissa bussar hann inte i tid. Om man höll starten? Nä, 08:02 så släpptes repet och vi som var där drog iväg.

Banan, hela 84km lång och 4700hm skulle kämpas ner, ungefär som två KEX/BAMM dagar på raken (inte chicken klassen dorå). Småmulet och lite duggregn, 12grader vid start, ganska så behagligt, det varade dock inte så länge skulle det visa sig.

end of part one..
4 kommentarer:

Pälle sa...

Infernaliskt spännande start det här kommer att bli rafflande!!!

Lars sa...

Jämför uppladdningsmiljön med t.ex KEX, BAMM eller varför inte OMM...

Christian sa...

Väntar med spänning!!

Krister sa...

Skönt poolhäng!