2014-06-14

36k Träning utmed Blåleden i Waxholm

Christian och Jag (Tomas) bestämde oss för att köra ett långpass i fredags kväll. Planen blev att springa på Blå leden från Svinninge/Waxholmsvägens korsning. Samling klockan 11.00 då Christian ville ha en sovmorgon. Vi kom iväg prick 11.00 och Christian som nyligen varit utomlands i Spanien var pigg i benen efter endast lättare träning efter Kullamannen Ultra. Tempot blev 5.30min/km alla 18 km ut till Waxholms centrum. Dit sprang vi på fina stigar som bitvis var tekniska och småkuperade. Vädret var perfekt, 15 grader och sol, något blåsigt men det störde oss inte i skogen.


Framme i Waxholm efter 1tim40min så var det dags för lunch. Vi hittade snabbt en restaurang som serverade god hamburgare med fin pommes. Vi bälgade i oss maten och dryck samt en fin slät kopp kaffe. Nu proppmätta och 45min senare så var det dags att springa tillbaks de fina 18km igen. Lite sega och stela och fulla i magen gick det i maklig fart de första 6-7km. Men sen fick vi upp farten lite. Christian började efter ca 10km få lite känningar i baksida lår, men inte värre än att det gick att springa på fortsatt bra.
 

 
Tomas var lika glad som vanligt och fick till en selfie och det var inte konstigt när man fick springa på så fin led där kustens utsikt är rätt vacker som oftast. När det vart 4km kvar så släppte Christian upp Tomas i täten och utan att veta om det själv ökade han farten. När vi hade 200m kvar var det ett muggbesök för Christian vilket Tomas hade haft 2 tidigare som vanligt sig han alltid bör.
 
Väl tillbaks till bilarna igen vart det lite sträckning i musklerna innan vi tackade varandra för ett finfint träningspass. Tommas sista långpass innan Silverleden 64k om 2 veckor och Christians första av 4 innan Sky Race 50k i Björkliden i mitten av Juli.

5 kommentarer:

Christian sa...

Skitbra inlägg, jag behöver inte göra något! Lägger upp 2 bilder i Rockboken dock!

Pernilla Berg sa...

Sista långpasset? Ett till hinner du väl med?

Pernilla Berg sa...

Sista långpasset? Ett till hinner du väl med?

Pernilla Berg sa...

Sista långpasset? Ett till hinner du väl med?

Tomas A sa...

Du får köra långpass du istället Pernilla, jag kommer köra med backträning nu och vanlig trailpass i lugnt tempo. Hoppas kunna stanna vid Hammarbybacken efter något jobb i veckan kanske.