2014-11-18

6h Rogaine 2015

Hela kartpaketet med kontroller!
Endast 1 lag stod på startlinjen i år och det med det bästa laget för 6h Rogaine. För inget lag kan bli bättre än med fjolårets segrare Tomas och Pernilla. Samlingen var i Flemingsberg detta året. Innan vi fick kartorna trodde vi mycket på samma delar som förra året, men ack vad fel vi fick. Vi skulle söder och öster ut från starten, det betydde mycket skog och stiglöpning. Tidigare år har det varit merpart av asfaltslöpning, grusvägar typ.

Pernilla: Fast jag misstänkte ju att vi skulle åt Vega-hållet....
Vi kom snabbt överrens om att vi skulle ta alla kontroller om vår dagsform var fin. Kanske vi skulle hopa över kontroll 51 om det blev brist på tid. Många av lagen sa redan innan start att vi var favoriter och målet var att spöa oss efter fjolårets storseger. Vi var lite luttrade och ingen av oss kände att formen var på topp.
Vi statade hårt i alla fall och hade fin fart och hängde med tätlagen. Det var inte många olika planeringar i kontrolltagningen, det var antingen söder ut eller öster ut som var alternativen. Vi körde på i lagom 6 min/km tempo de första 3 tim och allt gick som planerat. När vi kom in till första vätskan vid Hellas klubbstuga så var kroppen seg som attan för Tomas, Pernilla mådde bra och kände sig pigg så fort vi sprang på vägar.

Pernilla: Till första kontrollen missade vi någon minut och tätklungan då vi råkade gena över ett dagis...
Nu började mörkret falla och väl inne på Ågestakartan åkte pannlampan på, redan första kontrollen i mörkret (nr 47) så var det lag som irrade runt lite.
-Nu börjar tävlingen, sa Pernilla
Vi fortsatte i makligt tempo som nu låg mer i 7min/km tempo. Små stigar i mörker är alltid lite knepigt. Pernilla började krokna lite nu men höll sig i rygg på Tomas utan att släppa taget. Vi gnetade vidare och vid kontroll 91 hade vi varit ute i 4tim.
-Vi måste skippa kontrollerna borta vid Ågesta Pernilla, sa Tomas
-Är du säker på det, sa Pernilla
-Vi kan inte riskera att ta dem, jag är riktigt sliten nu. Sa Tomas
-Okej, sa Pernilla
Vi skulle nu bara ta alla kontroller utom 3 st vilket blev en poängförlust på 150 p. Vi var helt enkelt i i lika bra form som året innan.

Pernilla: Tror att det för min del var mest att jag inte hunnit köra så många långpass efter MM, annars känns löpformen bra :) Borde vässa anti-ramlings-formen också.
Resten av kontrollerna gick bra utom en som vi såg skärmen men inte si enheten, vi letade vidare 1min och det var dagen största miss. Sisa 45 min kollade jag klockan hela tiden, vi hade från kontroll 75 nu 3 kontroller kvar. Skulle vi hinna?
Vi han och kom i mål ca 11 min innan 6 h. Där i mål låg segrarna Snättringe med Simon och Mickael som är juniorer, fast bland de bästa i Sverige ska poängteras. De hade tagit alla kontroller och fick en totallängd på 53 km, imponerande!
Vi skrapade ihop 49 km och en tid på 5 tim 49min. Vi var nöjda med vår insats och det visade sig att vi segrade i mixklassen och blev 5:a totalt.

Pernilla: Hem och träna mer terräng och orientering, särskilt nattorientering.7 kommentarer:

Anonym sa...

Hejja hejja ni är bäst!

Caroline sa...

Sa Caroline :-)

Pälle sa...

Hejja hejja ni är bäst!

Krister sa...

Hejja hejja ni är bäst!
Men det är ett hål mitt i kartan?

Pälle sa...

Eftersom det ju alltid är ett avgrundsdjupt stup vid kartkanten är det förmodligen en stor djup grop i mitten. Där bör man inte springa!

Pernilla Berg sa...

Det stämmer, det var ett stort svart hål i mitten där dom sköt vilt mot älgarna....

Tomas A sa...

Det pangades hela dagen från det svarta hålet i mitten, läskigt :/