2014-12-29

Året 2014 för TomasTräningsåret:
Ca.260 pass har jag fått ihop detta år, inte så bra som jag hoppats på då jag siktade på minst 300 träningspass. Men träningen har ändå gett det jag ville få ut inför de viktiga tävlingar som jag hade planerat (GL3D och O-ringen).
Mestadels så har träningen varit löpning men där cykel och styrka ändå funnits med och stärkt upp kroppen lite extra. Jag ville under 2014 även få till betydligt mer tävling än tidigare år men det gick inte som jag ville direkt, sen var det 2 tävlingar som ställdes in dessutom vilket var trist. Jag fick ändå ihop många orienteringstävlingar under året och det har gett riktigt bra träning. Hösten förstördes en hel del då jag slog min vänstra axel ur led hemma igen efter Mourne Maountain Marathon (tur att det inte skedde i under MMM) och detta har gjort att mycket av min träning blev lidande under 2 månader.

Total löpsträcka blev i år Ca. : 2343.21 km
Total träningstid blev i år Ca. : 299tim:22min
Kan inte säga att jag är nöjd direkt med denna träningsmängd, jag får snäppa upp mig ett steg under 2015.

Tävlingsåret:
9 mars 2014, Saint Boume Ultra Mountains Trail 46km, France. MISSNÖJD, 40:e plats.
April 2014. Tullinge Rogaine 6h. INSTÄLLT
3,4 o 5 maj 2014, Great Lakeland 3 Day. Mountain Marathons in Lake District, England. MYCKET NÖJD 10:a totalt och Bästa parlag.

31 maj 2014, Kullamannen UltraTrail +53km, “Mellan himmel, hav o helvete”. BRÖT (Vadskada)
5-13 juli 2014, Italienska 5 dagars Orientering.
NÖJD
20-25 juli 2014, Oringen H40K. MYCKET
NÖJD, 5:a totalt
31 juli, 1-2 aug. 2014, 3 dagars Fjällorientering. Härjedalen. INSTÄLLT
8 augusti 2014, AXA Fjällmarathon 42km.
MISSNÖJD
20-21 september 2014, Mourne Mountain Marathon. DNF, råkade hoppa över en kontroll.
15 November 2014. Stockholm Rogaine 6h.
NÖJD, 6:a totalt och Segrare i mix.
13 dec. 2014 Blåfrusen,  7mil terränglöpning, Stockholm. SJUK


Utöver alla dessa planerade tävlingar så har jag kört ca 25 orienteringstävlingar under året där resultaten har varit rätt så bra, alltid topp 10 och där det finns en del pallplaceringar med.
Årets viktigaste ultratävling var GL3D som gick i Lake District UK. Peter och Jag körde i Elit parklassen och ingen av oss hade tidigare kört ett bergsmarathon i 3 dagar. Men det var viktigt för att vi skulle ha chans att komma med på Dragons Back 2015. Vi var inte ensamma svenskar där vilket var kul, för de andra Niklas, Kerstin, Bo, Henrik och Marcus hade samma planer som oss. Både Peter och jag kände oss i bra form men bestämde att vi skulle hålla tillbaks lite och mer njuta och lära av vad 3 dagar gör med kroppen. Trotts småskador på oss under loppet kom vi i mål nöjda och en plats till Dragons Back 300km och 17.000 hm kunde senare under året säkras.

O-ringen (5-dagars) i Skåne var mitt andra mål där jag ville göra bra resultat. Efter resa ned till Österike och Italien där vi sprang en 3 dagars och en 5 dagars fick jag bra tävling och träning som lade grunden till min fina 5:e plats på O-ringen. Det kunde ha blivit bättre om jag inte gjort ca 20-25min bommar under mina tävlingsdagar. Men det är svårt att gå prickritt när man lägger press på sig själv.
Övriga tävlingar som 6h Rogaine och Mourne Mountain Marathon i Irland med Pernilla får väll läggas till som lyckade tävlingar i år. Detta trotts att vi olyckligt nog hoppade över en kontroll på MMM samt att ingen av oss var i bra form på 6h Rogaine.

Sen finns det alltid besvikelser med, men de glömmer man snabbt och går vidare för att ladda om till nästa tävling.
Vill även tacka våra SPONSORER detta år då det hjälp mig i min framfart. Organic food med deras otroligt bra och goda bars. Trimtex med suveräna träning och tävlingskläder. Veganlife och Orienteringsspecialisten med diverse material mm.


Hur ser nu planerna ut inför 2015?
Jo det finns bara EN viktig tävling och det är DRAGONS BACK. Allt annat under året blir bonus. Men visst måste man ha vissa planer på andra lopp också, annars blir man ju tokig…


Lite Bilder från året som gick.
Målgång i GL3D

Träning/Tävling i Nice med Caroline

Traillångpass

TeamTräning

3 kommentarer:

Pernilla Berg sa...

Schysst summering. Jag kan gladeligen notera att jag har lyckats springa/cykla 2445 km på 242 timmar. Slog dig där Tomas. Trots envisa förkylningar i våras. Nästan inte en sjukdag sedan jag har justerat zink och selenintaget :) Peppar peppar ta i trä.

Pernilla Berg sa...

....men man ligger ju i lä om man jämför med Tor förstås

Tomas A sa...

Du kan bli bättre Pernilla ;)