2015-08-11

FOLKLIGT FESTLIGT FULLSATT


På måndagskvällen samlades en ansenlig mängd av årets Rockrunners-KEX-löpare i Bajenbacken. Enda kompletta team var Team XVI med Pälle och LG vid rodret. De övriga var Lasse som utgör 50% av LadoniaRockfellstjockisars, Jonas som utgör 50% av det (inte så) fyndiga teamet Henrik och Jonas. Lite senare anslöt även Tor som utgör 50% av det därnta extrema mixlaget.

Utöver eliten var det ett par hundra andra närvarande denna soliga kväll. Bajenbacken är populär nu för tiden. Vi såg några andra misstänkta fjällöpare med liknande ryggsäckar. Utöver det stack en handfull personer ut lite mer än andra. Mest blickar fick nog 3 snygga brudar som hade lite för lite och lite för tajta kläder. Ett par vandrare travade upp och ner med ryggsäckar modell större och stavar. En av dom hade kängor som var större än ett par sedvanliga slalompjäxor men han nötte på upp och ner han också. Ett par cyklister. Några picknickgäng. En pitbull men inga paintballspelare och inga Nordic Stig-runners.

Vid samlingen saknade vi Tor som ju sammankallat eventet men ingen hade hört nåt. Vi väntade ett par minuter med löst snack om för lite träning, Jonas upplevelse på Dragons Back (när kommer det en rapport Jonas?) och Lasses orienteringskurs med Tor och Pernilla några dagar tidigare. Tor kom inte så vi drog igång med liftspåret upp, baksidan ner och sen fick Lasse och Jonas ett för stort försprång så jag vet inte riktigt hur de körde.

Team XVI märkte i alla fall att de är lagom samtränade för att att byta ner till KEX-large och att vi skulle hoppas på dimma så de andra bommar bort sig men att ändå hoppas på sol så det blir två fina dagar på fjället. Dessutom spikade vi att vi kör en träning till någon gång innan loppet.

XVI körde åtta vändor. Jonas 10, Lasse 12 och på slutet kom Tor som hann med 3 innan vi la av. Han gjorde säkert minst 12 eller 15 eller typ jättemånga för han såg vass ut. Kanske inte lika vass som Lasse för han såg Rydvall-vass ut. Mange kommer att få slita på fjället!

Slut frågor?  

Inga kommentarer: