2016-02-15

BAMMKURVOR PÅ VÄRMDÖ


På söndagseftermiddagen avverkades ett av alldeles för få pass i jakten på höjdmeter och kondition inför kommande äventyr. För att få det så BAMM-likt som möjligt tog jag cykelkartan över Värmdö och stack iväg. På det viset blev det 50 % av en BAMM-karta eftersom det var 25:000-del och 10 meters ekvidistans. Däremot var det 100% BAMM-likt vad det gäller detaljerna eftersom typ ingenting är med på någon av de två kartorna. Det enda som saknades var väl att jag inte hittade någon glaciär. Annars snubblade jag över både stup, mossar, jokkar och jo jag såg ett rådjur också men då låtsades jag att det var en ren.


När jag kom ut på udden var utsikten lika hänförande som i fjällen. Fast istället för Kårsavagge, Kärkevagge eller nån annan dal var det Grisslingefjärden som sträckte sig (nästan) så långt ögat kunde nå.


Kom lite senare till den här övermäktiga BAMM-kurvan. Kom varken ner eller upp så det blev till att vända om och klättra upp och sen ner lite längre bort. Var ju ensam och långt bortom civilisationen så jag ville inte göra om min och Jonas "det där var INTE OK" klättring från 2009. Om det inte var OK då var det definitivt inte OK nu. Kilometertiden stod stilla men dubbskorna och de stela gubblåren fick jobba!

2 kommentarer:

Tomas sa...

Vart är 2a halvan som ska springa då?

Pälle sa...

Min skugga? Hon var i Romme och nötte alpina höjdmeter. Men hon sprang i från mig på spurten senast så jag behövde lite extraträning :-)