2016-09-21

Mourne Mountain Marathon dag 2

Det såg lite mörkt ut inför starten dag 2, då Tomas psyke var inställt på att bryta och åka tillbaka till ett nice hotellrum. Kvällen innan i nattlägret kom vi överens om att starta, men med en ny taktik. Vi skulle bara rita in de 5 första kontrollerna vid starten och sedan rita resten längs banan.
Det var masstart för hela elitklassen, vilket var lite som en nytändning. Nu kunde ju allt hända. Så var vi iväg igen med karta och kompass i handen. Inritningen gick galant och vi tog med hela 9 kontroller då vi hade sådant flyt vid inritningen. Redan till första kontrollen delade startfältet upp sig och vi stegade på bra uppför. Vid första klustret verkade vi vara ensamma med kontrollvalet, men vägvalet kändes stabilt och bra trots att vi klättrade och klättrade uppför. Vi spikade kontrollen. Påväg till nästa klusterkontroll mötte vi ett gäng löpare och konstaterade att vi var med i matchen. Trots massor av ljung och torvtuvor gick det mycket bättre att springa idag och vi kämpade på. Upp till nästa kluster körde vi vänstervarv som de flesta andra lagen. En liten miss på en brant gjorde att Pernilla fick klättra lite extra upp och ner, men annars flöt det på. Vinden tilltog och dimman tätnade och så skulle vi bara hitta den där konstiga kontrollen bland alla murar, stenblock och boulders. Vi var flera lag som irrade runt och letade, till slut satt den bara där. Även Sebbe och Janne var där såklart, fast dom körde helt annan kontrollordning. Vi skymtade också mixlaget som var först dag 1. Dom såg lite surmulna ut då dom hade fler kontroller kvar i klustret än vad vi hade. Det var bara att hänga i och fortsätta ner i stenskravlet och kötta på till nästa kontroll. Efter ett tag var vi ensamma igen, men vid kontrollerna såg vi nästan hela tiden Sebbe/Janne och andra lag trots att vi tog helt olika vägval. Vaderna sved av alla branta backar. Helt omöjligt att springa, ett lag framför oss stegade på lite snabbare längs muren upp mot en kontroll, men dom gjorde senare ett dåligt vägval in till kontrollen och blev avhängda. Så kom vi ner till en kontroll vid en stor sten och gissa vilka som var där? Sebbe och Janne såklart. Igen. Fri sikt till nästa kontroll, utförslöpning genom ljungen. Pernilla stormade på utför och Tomas försökte hänga på och sladdade in till kontrollen. Dagen till ära fick Pernilla den tyngsta ryggan med tältet då Tomas oroade sig för att magen skulle packa ihop. Konstigt att det gick så lätt uppför för hans del? In i mål hängde vi ihop med S och J till näst sista kontrollen då Tomas envist skulle köra ett långt högervägval längs muren. Vi så dem försvinna framför oss. När vi väl tagit sista kontrollen var det lite sedvanlig stiglöpning in till mål. Pernilla stegade på och Tomas muttrade lite bakom, men väl in i mål var vi båda ganska urlakade.

I mål konstaterade vi att vi var 4.a totalt dag 2. Mycket bra med tanke på hur tävlingen inleddes. Lite förvånande lyckades vi även vinna mixklassen, då det ledande laget hade struntat i en klusterkontroll. Ett presentkort på Jackson Sports satt fint. Lite nya fellrunningskor i större storlek för Pernillas del (blånaglar är inte kul......) och ny OMM 20L rygga för Tomas del. Vi passade även på att införskaffa två nya kartor till nästa års MMM, för den här tävlingen vill man ju inte missa......

Inga kommentarer: