2009-01-17

BESIKTNING AV BANAN

Sitter och laddar upp inför dagens träning genom att kolla på Lauberhornrennen. Störtloppsåkare brukar besiktiga banan innan de kastar sig huvudlöst utför stupen. Just som en videoåkare med kamerahjälm visar hur brant det är kom jag på att jag faktiskt besiktigade Djurönäsets elljusspår i går morse. Jag hade ingen videokamera med mig men kameramobilen funkade.

Fakta:
Längd 1150 meter.
Lägsta punkt 1 meter ö havet
Högsta punkt 23 meter ö havet
Uppförsbackar 3
Nerförsbackar 3


Efter att jag tassat runt försiktigt i tre varv svängde jag ner till Sjöboden och den vedeldade bastun. Tog några bilder i mörkret där bilden från bryggan mot bastun var den minst dåliga. Sedan fortsatte jag under Djuröbron som är en mäktig syn härute i skärgården. I alla fall när man fotar den från sidan. Det gjorde inte jag!

Summering: Är Djurönäset bättre för träning än Skeviks Gård? Orienteringskartan är från 80-talet och liten och i 7:500-del mot Skeviks två relativt stora och moderna ol-kartor. Det finns ingen Skeviksbacke på 45 höjdmeter. Därmed blir det två minuspoäng för Djurönäset. Annars blir det enbart pluspoäng. Elljusspår 1 plus, Ellusspåret är kuperat 1 plus, simhall 1 plus, bra vägar för löpning utåt Djurö 1 plus, gym 1 plus, vedeldad bastu 5 plus!

Djurönäset vinner med 11-2 så man kan säga att det är utskåpning!

Nästa teamträning blir på Djurö - eller vad säger ni grabbar?

2 kommentarer:

Unknown sa...

Gym? Farliga saker för en sån Arnold-wannabe som du Pälle. Du ska hålla dig från sånt. För varje jävla armhävning du gör måste du lägga på 10 min på långpassen.. Bestämmer jag! NU! Sådeså....

Men Djuröslingan är väl knappt en kilometer va? Känns tjatigt för långpass... Eller finns det fler stigar på Djurö? Ser ju ut som en ganska smal och bebyggd holme om man kollar kartan.

Pälle sa...

På gymet finns även roddmaskin - man blir som Lassi Karonen
cykel - man blir som Lance Armstark
Crosstrainer - man blir som... hmmmm det här var svårare - men fan man blir väl multisportare av något slag...

Jag lägger gärna på 10 minuter. Sen ska jag börja simma i simhallen åxå. Ska jag lägga på 20 minuter då eller?

Jag tänkte inte att långpasset skulle gå runt slingan på Djurönäset. Nä då skulle vi bli bra snurriga i huvudet. Idén var en sväng på 7500-delskartan och sen ytterligare en krok utåt Djurö (utan näset) för Djurö är stort - större - störst. Till Sollenkroka (typ Djurös och världens ände) är det ungefär 8-9 km och det finns bra mycket skog på vägen dit.

Sen finns det ju då simhall, bastu, möjlighet till fika mm :-D