2010-11-15

R.I.P. SILVA TYPE 5 (a.k.a. Krister, FIF)

Jag är ledsen att meddela att SILVA Type 5 (a.k.a. Krister, FIF) har avlidit efter en olycka. Dess stolte ägare skulle klättra över ett staket på väg till Rogainingkontroll nr 41 på Henriksdalsberget lördagen 13:e november klockan 16:59. Efter 4 timmars och 59 minuters kämpande var både SILVA Type 5 (a.k.a. Krister, FIF) och ägaren slitna. SILVA Type 5 (a.k.a. Krister, FIF) hade en liten bubbla (som normalt bara brukar dyka upp på över 1000 meters höjd, är Henriksdalsberget så högt?) i kompasshuset och ägaren var stum i benen. Ägaren svajade till under klättringen och for i backen. SILVA Type 5 (a.k.a. Krister, FIF) hamnade under och blev allvarligt skadad. Linjalbrottet visade sig vara allvarligare än befarat och dessvärre gick hans liv inte att rädda. På natten mot söndagen dödförklarades SILVA Type 5 (a.k.a. Krister, FIF).Förlusten är stor och ägaren förtvivlad. Det sägs att hela Team Rockrunners är i chock och att Rogainingreportaget därför är försenat. Enligt TT kommer orienteringsvärlden sörja lång tid framöver. Begravningen sker dock i stillhet.

5 kommentarer:

mange A sa...

Det är bara och reklamera den hos Asplövet.

Pälle sa...

Har inget kvitto kvar.

Tomas sa...

Kan lova att han har linjaler till huset och magneter har han med säkert. Jag vet att det finns en hel kartong i Putiken ståendes i lagret.

Fredrik H sa...

Testat med CA-lim? Ta med dig kompassen/Krister nästa lördag så ska vi nog få snurr på den/han igen. :-)

Pälle sa...

Näe inte testat lim men det känns som att det är dags för generationsskifte då SILVA Type 5 (a.k.a. Krister, FIF) har gjort sitt på flera sätt.

Hade det bara varit fråga om linjalbrott så hade jag spjälkat, limmat och fixat men eftersom han varit med så länge är typ alla hjälpstreck borta. Sen blir det bubbla på 1000 meters höjd (och vid minusgrader ibland åxå) och sist men inte minst.

HAN SPRINGER SÅ DJÄVLA SNETT!