2014-08-01

22 KEX JUST IDAG

Just idag är det inte 22 utan 21 dagar kvar till KEX men jag ligger fortfarande ett steg efter i nedräkningen. Inte i täten alltså, ungefär som i verkligheten, både i livet, i skogen och på fjället. Det var rätt länge sen man låg i täten faktiskt.
När jag sökte efter en annan låt på Spotify hittade jag den inte men jag hittade en hel skiva i skivstället. Strax efter Rogainingen 2004 (i Brantbrink där teamet kom tvåa) gav Team RHALRB dubbel-CD-n "Absolute RHALRB 2004". Det var den första samlingsskivan med löparlåtar världen skådat vilket borde vara smashboll för succé men trots att teamet numrerade varje skiva, skrev autografer på omslaget så stannade antalet sålda album under tio. Succén uteblev, världen var helt enkelt inte redo för denna nya konstform. Fast det innebär ju att varje utgåva nu 10 år senare är unik och värd tiotusentals kronor.
Absolute RHALRB 2004 var exklusivt framtagen med färgutskrifter och allt. Ovanför och nedanför ser vi inneruppslagen. Som ni ser hade vintern kommit tidigt detta år. Rogainingen brukar ju gå runt 20 november och den här dagen var det bättre att åka skidor än att springa, men visst var det vackert! Konsertbilderna är från Gluecifer på Munchenbryggeriet och The Hives på Cirkus. Kartan är från (vår) sista in mot målet där det var sekundstrid för att hinna under 6 timmar. Det var faktiskt där den tvättäkta H-16-spurten uppfanns.
Absolute RHALRB 2004 är en dubbelcede med 24 låtar på varje sida. Hela 48 unika och hårt rockande pärlor. Några av dom kommer att dammas av och återanvändas i årets nedräkningsspellista. Jag tänker inte berätta vilka men en av dom kommer nu:
Jag vet att inte alla i världen (inte ens alla i teamet) är Bajare men jag vet att Bajen har världens (nåja i alla fall Sveriges) överlägset bästa publik. Över 19 000 åskådare mot Assyriska i måndags och Sveriges högsta publiksnitt trots att de spelar i superettan är två bra exempel på det. Fast nog om det, världens bästa sajt är ju inte en Bajensajt! En av de största (och mest populära) fansen genom tiderna var Kenta Gustavsson som (förutom att vara med i Melodifestivalen med "Utan att fråga" klädd i kavaj och t-shirt med texten "69 try it you´ll like it) har skrivit JUST IDAG ÄR JAG STARK. Trots att den används när lagen stegar in på NYA SÖDERSTADION (som ju Tele2Arena faktiskt heter på riktigt) är det inte en Bajenlåt. Det helt enkelt en av världens bästa texter som funkar som världens bästa kampsång i alla sammanhang men allra bäst på fjället:
JUST IDAG ÄR JAG STARK JUST IDAG MÅR JAG BRA JAG FÖRS FRAMÅT AV KRAFTIGA VINDAR JUST IDAG ÄR JAG STARK JUST IDAG MÅR JAG BRA JAG HAR TRON PÅ MIG SJÄLV PÅ MIN SIDA...

2 kommentarer: